Pátek, 19 dubna, 2024
5.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřická nemocnice má novou sanitku

Litoměřická nemocnice má novou sanitku

Litoměřice – Nový sanitní vůz převzala koncem října dopravní zdravotní služba Nemocnice Litoměřice. Nový VW Transporter řady T6.1, který zaznamenal drobná vylepšení jak v prostoru u řidiče, tak i v zadní části pro pacienty, je pravidelným každoročním přírůstkem do vozového parku nemocnice.

„Nový vůz svojí výbavou odpovídá současnému standardu sanitek ve službách litoměřické nemocnice. Vůz prošel generační obnovou interiéru v části u řidiče, pohodlnější jsou také sedačky pro přepravované osoby, které jsou anatomicky tvarované a vybavené opěrkami, novinkou jsou rovněž přídavná parkovací světla. Samozřejmostí našich vozů jsou transportní křesla a lehátka o nosnosti 250 kg,“ vyjmenoval Luboš Mlejnecký, dispečer dopravní zdravotní služby.

Dodavatelem nového sanitního vozu značky VW je firma PROSSAN CZ s.r.o., vítěz veřejné zakázky. Hodnota nového přírůstku do vozového parku litoměřické nemocnice je 1,288 miliónů korun. Částkou jednoho miliónu přispělo nemocnici Město Litoměřice, zbytek uhradila nemocnice z vlastního rozpočtu. V současnosti disponuje dopravní zdravotní služba i s tímto novým vozem devíti sanitami. Sedm jich je určených na přepravu pacientů v obvyklém režimu a dvě jsou určeny jako rezervní. Jedna sanitka najezdí ročně v průměru 40 tisíc kilometrů.

Autor: Naďa Křečková

Foto: L. Mlejnecký

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -