Sobota, 20 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůKulturaPodnikatele v cestovním ruchu podpoří i aplikace SmartGuide

Podnikatele v cestovním ruchu podpoří i aplikace SmartGuide

LITOMĚŘICE – Mobilní aplikaci SmartGuide znají již návštěvníci Terezína a Památníku Terezín, kde na jaře zveřejnili první turistické trasy. Pohodlná mobilní aplikace, která může fungovat i bez internetového připojení obsahuje fotografie, texty, ale také namluvené informace o zajímavých místech v regionu. Návštěvníci tak vlastním tempem objeví zajímavá místa a aplikace jim automaticky poví příběhy o nich během výletu. 

Díky Okresní hospodářské komoře (OHK) je možné nově v aplikaci najít také město Litoměřice. “Dohodli jsme se na spolupráci se zástupci SmartGuide a můžeme do aplikace sami vkládat další zajímavé body i trasy,” vysvětluje zástupce OHK Jan Dostal. Aplikace nyní obsahuje dvacet šest zajímavých míst včetně trasy po církevních památkách.
Uživatelé najdou také tipy na restaurace či kavárny v historických budovách nebo se zajímavým příběhem. 

“Aplikace je dobře propojená s Terezínem a jednou z možností, jak podpořit místní podnikatele, je ukázat návštěvníkům nedalekého Památníku, že pouhých pár kilometrů od nich je další krásné místo k zastavení. Postupně chceme přidat také vinaře, místní minipivovary, řemesla a další zajímavosti, které mohou turisty k nám do regionu přilákat,” doplnil Dostal hlavní výhodu aplikace. 

V současné době aplikace nabízí individuální, bezpečné audioprůvodce ve zhruba čtyř stech zajímavých destinacích Z. toho je několik desítek v České republice, kde je oficiální aplikaci od Karlových Varů, přes Prahu po Lednici.

Aplikace je ke stažení ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -