Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůZprávyTiskové zprávyDrzý zloděj okrádal spící a ještě chtěl za mobil nálezné

Drzý zloděj okrádal spící a ještě chtěl za mobil nálezné

MOSTECKO – Vyšetřovatel Mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody 34letého muže z Chomutova. Ten měl v Mostě vniknout do dvou bytů v noci, kdy obyvatelé spali, a krást tam. Nekradl poprvé, loni přišel z vězení a vyšetřovatel nyní podal podnět k vazebnímu stíhání obviněného. Soud podnikavce do vazební věznice poslal. Muži za tato jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody s ohledem na kriminální minulost.

Okrádal spící a vymýšlel historky

K první krádeži mělo dojít začátkem září v časně ranních hodinách. Obviněný procházel ulicemi na sídlišti Zahradní v Mostě, kde spatřil otevřené okno i balkón. Překonal zábradlí balkónu u přízemního bytu a z něj vnikl otevřenými dveřmi dovnitř, kde spala rodina. Muž se pohyboval po místnostech, ve kterých měl odcizit finanční hotovost, značkovou peněženku, tablet, hodinky, sluchátka, fotoaparát a další věci, vše v celkové hodnotě 19 tisíc korun. Na odchodu si odemkl klíči ve dveřích, které si vzal s sebou a ještě si na hlavu nasadil kšiltovku, kterou našel  na chodbě bytu. Na druhý den podezřelého spatřila hlídka police v jiné části města Mostu. To už kriminalisté díky osobní znalosti tušili, kdo za krádeží stojí a pátrali po něm.  Ten jak zjistil, že je v hledáčku policistů, zrychlil a zmizel v jednom z panelových domů. O chvíli vyšel a policisté ho zadrželi. U sebe měl několik věcí, které měl odcizit v bytě. Kriminalistům navyprávěl, že je dostal od známého.

O několik dnů později se opět potuloval městem, kde si v centru Mostu všiml ve večerních hodinách otevřeného okna u přízemního bytu. Vlezl do pokoje, kde viděl spící osoby, a z bytu si měl odnést mobilní telefon v hodnotě 25 tisíc korun. Ten se následně pokoušel prodat v nedalekém občerstvení, kde však neuspěl. Mobil šel poté vrátit zpět poškozenému, kterému navykládal, že slyšel, že byl okraden a on sám viděl zloděje, který od domu utíkal a při tom mu vypadl telefon z kapsy. Policie však ani této pohádce neuvěřila a muže po druhé krádeži zadržela.

Autorka:
nprap. Ludmila Světláková
Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje
Zdroj článku: https://www.policie.cz/

- Naši partneři -
Lukáš Fíla
Lukáš Fíla
Grafik, televizní střihač a novinář z Litoměřic. Jeho hlavní pracovní náplní je editace videí pro zpravodajství Regionální televize a veškeré grafické a postprodukční práce. Je webmastrem Litoměřicka24 a šéfredaktorem Litokapsu (momentálně pouze v elektronické podobě).
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -