Úterý, 19 března, 2024
-1.5 C
Litoměřice
DomůKulturaMINIRECENZE: Tenet / LITOKAPS online

MINIRECENZE: Tenet / LITOKAPS online

Christopher Nolan, který má na svém režijním kontě několik bombastických trháků jako je trilogie o Temném rytíři s Christianem Balem nebo válečný snímek Dunkerk, si občas rád vyzkouší i něco nového. Tím je i jeho novinka nesoucí tajuplně znějící název Tenet. Tenet by byl tuctovým akčním filmem o mezinárodní špionáži, o honbě agenta CIA nazvaného Protagonista (John David Washington) na ruského oligarchu a teroristu Andreie Satora (Kenneth Branagh), který se snaží s pomocí nejnovější zbraně hromadného ničení ovládnout svět (syžet nové „Nolanovky“ tak trochu připomíná typickou bondovku), kdyby tu ovšem Nolan – a tím se dostáváme k jádru věci a důvodu, proč na Tenet jít do kina – neexperimentoval s možnostmi, jak lze ještě (post)moderně natočit klasický hollywoodský spektákl. Nolan si zahrává jak s zažitými modely diváckého vnímání, tak i s možnostmi filmového média, v němž už se zdánlivě nedá přijít s ničím novým. Více se nesluší prozrazovat a vydejte se sami poznat, v čem spočívá novost Tenetu. Do kina se na něj sice teď vydat nemůžete, od ledna by ale měl být k mání i na DVD.

Tenet koloval v českých kinech od konce srpna. Na DVD se dostane začátkem příštího roku.

Autor článku: Václav Limberk

Vystudoval obor Teorie a dějiny dramatických umění na Univerzitě Palackého v Olomouci. Dělá recepčního v Národním divadle Praha. Píše filmové novinky pro Filmserver.cz.

Milí čtenáři,
pokud patříte k lidem, kterým od dubna 2020 chybí tištěná podoba měsíčníku LITOKAPS, který pravidelně přinášel novinky, tipy a zajímavosti z kulturního, sportovního a společenského dění na Litoměřicku, stejně jako rozhovory se zajímavými osobnostmi, pak vězte, že přestože se nám z finančních důvodů po nástupu koronavirové krize zatím nepodařilo vydávání LITOKAPSu obnovit, pokusíme totožný obsah v menší míře publikovat zde na Litoměřicku24. V brzké době by měl tento zpravodajský sever obsahovat rovněž kalendář kulturních, sportovních a společenských akcí v regionu. Pokud nás v našem úsilí chcete podpořit, inzerujte zde na webu. Garantujeme min. 40.000 zobrazení bannerů měsíčně již za 2.000 Kč.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -