Čtvrtek, 18 dubna, 2024
6.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZUŠka hlásí: 1+1 neplatí, jedeme už jen on-line!

ZUŠka hlásí: 1+1 neplatí, jedeme už jen on-line!

Litoměřice – Doslova ‚jepičí život‘ měl v ZUŠ Litoměřice od pondělka  platný systém individuální výuky „1+1 = jeden učitel, jeden žák“.  Od středy 14. října je totiž novým vládním nařízením opět zakázána osobní přítomnost žáků na vzdělávání a tak se ke slovu znovu dostává výuka distančním způsobem.  Tento stav by měl trvat do 1. listopadu.

Pro 53 učitelů a 1028 žáků je to situace, kterou už letos poznali.  Teď jsou na ni už lépe připraveni.  Po zkušenostech z jara škola pořídila potřebnou PC techniku a zajistila rychlejší připojení. Ale nejen to. V přípravném týdnu proběhlo společné proškolení,  aby kantoři uměli s  technikou lépe pracovat a využívat ji.

„On-line způsob výuky jistě  individuální kontakt nenahradí, ale i tak se snažíme žáky inspirovat,  povzbuzovat a motivovat k tvorbě, i když nemohou být v ateliéru,  na jevišti, nebo pódiu. I na dálku lze doma studovat a zdokonalovat hru na nástroj, i na dálku lze společně připravovat scénáře, psát povídky, vymýšlet choreografie  a tvořit zajímavá výtvarná díla. A až přijde čas setkání, budeme moci na domácí tvorbu a práci navázat a zúročit ji. Věříme, že až tato situace pomine, že vše, co vytvoříme, co v sobě objevíme a jak s tím naložíme, bude jistě dobré a přínosné pro náš další život,“  vzkazuje dětem i jejich rodičům ředitelka ZUŠ Dominika Valešková.

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -