Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůObceTerezínPolicisté kontrolovali chaty a chalupy, pomoci lidem může i speciální volně dostupná...

Policisté kontrolovali chaty a chalupy, pomoci lidem může i speciální volně dostupná aplikace

Terezín – Kontrola všech chatových oblastí probíhá opakovaně v průběhu celého roku. Dnešního dne se policisté zaměřili na chatové oblasti na Terezínsku. Namátkovou kontrolu zabezpečení rekreačních objektů provedl policejní kynolog společně s preventisty.

Policisté informačním letáčkem upozorňovali majitele rekreačních objektů jak minimalizovat vykradení svého přechodného obydlí a přítomné chataře seznamovali s novou mobilní aplikací „Zabezpečte se“ dostupné v App Store i v Google Play, která dává návod na zabezpečení různých objektů a nabízí přehled certifikovaných odborníků podle regionů.

Narušení nebylo u žádného z kontrolovaných objektů zjištěno. Někteří oslovení „chataři“ se zmínili, že mají bohužel již z minulosti špatnou zkušenost s vloupáním do svých objektů. Někteří se na kontrolu svých letních příbytků vydávají i v průběhu zimy a v některých případech zjistí, že jejich objekt navštívil nezvaný host.

Autor: Pavla Kofrová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -