Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceKrajské volby vyhrálo ANO 2011, v zastupitelstvu bude mít 17 mandátů

Krajské volby vyhrálo ANO 2011, v zastupitelstvu bude mít 17 mandátů

Ústecký kraj – Celkem 199 913 platných hlasů. Taková je bilance voleb do zastupitelstva Ústeckého kraje, které proběhly v pátek 2. a v sobotu 3. října. Nejčastěji lidé hlasovali pro ANO 2011. Hnutí Andreje Babiše získalo 25,88 procent všech hlasů a v krajském zastupitelstvu bude mít  17 mandátů.

Na druhém místě skončila ODS, která od voličů získala 12,37 % hlasů a 8 mandátů. Na třetím místě skončili STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ – 7 mandátů. Voliči jim dali přes 11 procent všech hlasů. Následují PIRÁTI se šesti mandáty. Uspěla také SVOBODA A PŘÍMÁ DEMOKRACIE (SPD), která má pět mandátů. Následují komunisté (KSČM)  se čtyřmi mandáty. Stejný počet mandátů získali ještě SPOJENCI PRO KRAJ a hnutí LEPŠÍ SEVER.

Volební účast byla lehce přes 31 procent.  

Zastupitelstvo Ústeckého kraje má celkem 55 členů.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -