Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceAkce ruší i Okresní hospodářská komora

Akce ruší i Okresní hospodářská komora

LITOMĚŘICE – Nad současnou situací v rámci koronakrize se na svém posledním setkání zamýšleli také členové představenstva Okresní hospodářské komory (OHK) v Litoměřicích.

Zákazy akcí se dotkly samotné činnosti komory a s ohledem na krizi neproběhne již tradiční setkání zaměstnavatelů, středních škol a žáků základních škol „Techdays“.

Přesto se ale v hospodářské komoře nenudí. “Podepisovalo se u nás čtyři sta smluv s drobnými podnikateli, kteří získali 25.000 Kč jako podporu od Ústeckého kraje, dále radíme podnikatelům s dotacemi, jak napsat žádosti, jak založit firmu nebo jakým způsobem pomoci zaměstnancům s jejich exekucemi,” informovala členy představenstva ředitelka Okresní hospodářské komory Alena Kaiserová.

Na programu jednání byla také uvažovaná spolupráce s městem Litoměřice a případná podpora komory ze strany města ve výši tří set tisíc korun. “Peníze chceme využít na rozvoj komory a aktivity, které povedou k lepší spolupráci firem, neziskového sektoru a města Litoměřice. Mimo jiné vzniká také nový e-shop www.litoshop.cz pro místní drobné podnikatele, který jim umožní prodávat po internetu bez vlastních investic,” přiblížil Jan Dostal kolegům v představenstvu nápady, které vznikly v souvislosti s koronakrizí a fungováním platformy Liťák si pomáhá. Hospodářská komora je mimo jiné jako součást Liťák si pomáhá nominována na ocenění Srdcař Litoměřic.  

Dalším z důležitých bodů jednání byla prezentace výsledků průzkumu Czech Tourism na výstavišti Zahrada Čech, které ukázaly nesporný ekonomický význam akcí tohoto člena OHK pro podnikání v celém okrese i kraji. “To nejmenší, co můžeme jako komora udělat, je podpořit ředitelku Zahrady Čech Michaelu Mokrou v nominaci na cenu Český Goodwill,” požádal o podporu tohoto nápadu předseda představenstva OHK Zbyněk Pěnka. Jedná se o původní český projekt s tradicí od roku 2013, který oceňuje podnikatele a firmy, kterých si lidé váží, pro jejich odpovědný přístup k podnikání, morální kvality a poctivou práci. Členové představenstva toto také jednohlasně podpořili.

Okresní hospodářská komora má v současné době 60 členů a každý další člen je vítaný. Členství v komoře je za symbolických 1.200 Kč na rok pro živnostníky a 6.000 Kč pro právnické osoby. Komora zastupuje všechny podnikatele na území okresu a členové komory mohou dál připomínkovat vznikající zákony a podílet se na plánech rozvoje komory. “Budeme rádi za každé nové členy, protože i my potřebujeme nové mladé tváře, od kterých si slibujeme nové nápady pro rozvoj podnikání v okrese,” zve nové členy Zbyněk Pěnka.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -