Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůSportHázenáLovci vstoupili do nové sezóny vysokou domácí výhrou nad Sokolem Nové Veselí

Lovci vstoupili do nové sezóny vysokou domácí výhrou nad Sokolem Nové Veselí

Lovosice – Příznivci házené se konečně také dočkali svého oblíbeného sportu. Do nového ročníku STRABAG RAIL Extraligy vstoupili lovosičtí házenkáři tradičně na zimním stadionu v Lovosicích, kde již po několik let předvádějí své umění účastníkům Házenkářského festivalu, který se v tomto městě koná i v tomto pro všechny těžkém roce. Jejich soupeřem byl Sokol Nové Veselí.

Novému trenérskému tandemu vyšla premiéra na jedničku s hvězdičkou, i když to tak po nerozhodném poločasovém výsledku vůbec nevypadalo. Po přestávce se Lovci rozstříleli a na konci se mohli radovat ze slibné výhry o devět branek, díky které se mohou po prvním kole vyhřívat na pozici lídra.

První tři minuty přinesly po dvou žlutých kartách na obou stranách. Nejprve je viděli hráči Sokola Kocich a Štohanzl a na straně Lovců je vyfasovali Kylíšek a Malý, po jehož přistrčení protihráče je navíc odpískán sedmimetrový hod

Ve třetí minutě se sám postižený Kocich staví k exekuci a přesnou střelou otevírá gólový účet tohoto duelu. Ve čtvrté minutě kontruje z výskoku na šesti metrech Trkovský, 1:1. V páté minutě překlápí vedení na lovosickou stranu z rychlého protiútoku obránce Kylíšek, 2:1. V osmé minutě se Parollyho pokus odráží od vzdálenější tyče za brankovou čáru a hosté rázem vedou 2:4. V deváté minutě dorovnává Motl z rychlého protiútoku na 4:4.

V 11. minutě se prosazuje z postu pivota Krčál a Nové Veselí vede o tři branky, 4:7. Ve 13. minutě proměňuje Motl nejprve sedmimetrový hod a po rozehrávce hostů dorovnává střelou do prázdné branky na 7:7. Ve 14. minutě nestíhá Rangl zareagovat na Melicharovu bombu, 7:8. V 15. minutě vysílá Kylíšek do úniku rozeběhnutého Malého a ten technicky obstřeluje gólmana Studeného, 9:8. V 16. minutě si bere trenér Kostka oddechový čas. V téže minutě se trefuje z postu falešného pivota Kocich, 9:9. V 18. minutě posílá Lovce do trháku Holubec, 11:9.

Ve 21. minutě vyhnal Ptáčník všechny pavouky z levé šibenice lovosické branky, 11:10. O chvíli později nabíjí Trkovský Motlovi a ten uklízí míč ke vzdálenější tyči, 12:10. Ve 28. minutě se ze sedmimetrového hodu nemýlí Kocich, jenž po delší odmlce vrací vedení na stranu Sokola, 12:13. Ve 29. minutě se ujímá Kupův podstřel a máme znovu srovnáno, 13:13. V téže minutě odpovídá Kocich, 13:14. Ve 30. minutě upravuje Motl poločasový výsledek na 14:14.

Ve 31. minutě o sobě znovu dává vědět Kocich, 14:15. Ve 32. minutě vypíchl Motl míč u vlastního brankoviště a po sprintu přes celé hřiště posílá do vedení Lovosice, 16:15. V téže minutě míří přesně Kocich, 16:16. Ve 34. minutě zvyšuje Kupa z rychlého protiútoku na 18:16. Ve 35. minutě přispěchal s bleskovou odpovědí Veselý, 18:17. Ve 37. minutě se Motl prosmýkl z levého křídla na levou spojku, odkud se nemýlí, 19:17. Ve 38. minutě proměňuje Kocich třetí sedmimetrový hod, 19:18. Ve 42. minutě zakončuje povedenou akci Jonáš a domácí odskakují do vedení 22:18. V téže minutě proskakuje do brankoviště Dodica, 22:19.

Ve 43. minutě uspěl Trkovský v souboji jeden na jednoho a poté posílá míč do sítě technickou střelou pod gólmanovy nohy, 23:19. V téže minutě zaplouvá do branky Ptáčníkova dalekonosná bomba, 23:20. V 53. minutě zvyšuje Motl ze sedmimetrového hodu na 26:20. Sokol si bere další oddechový čas. V téže minutě ukončuje Krčál téměř desetiminutovou pasáž svého celku bez vstřelené branky, 26:21. V 54. minutě nahazuje Motl míč na pravou stranu na nabíhajícího Jonáše, jenž jeho parádní nabídkou nepohrdl, 27:21. V 55. minutě selhal Kocich při exekuci dalšího sedmimetrového hodu, když nastřeluje pouze konstrukci branky. V téže minutě přišel Stach na brankovišti k míči jako slepý k houslím a se štěstím se mu jej daří procedit za brankovou čáru, 28:21.

V 57. minutě se Günl natahuje za Bassombenovou ránou zcela marně, 28:22. Závěr zápasu patří zcela jednoznačně Lovosickým. Devatenáct vteřin před závěrečným hvizdem střílí přesně domácí kanonýr Motl, který svou třináctou trefou v tomto zápase uzavírá výsledek na konečných 31:22.


HK FCC Město Lovosice – TJ Sokol Nové Veselí   31:22 (14:14)

HK FCC Město Lovosice: J. Hrdlička, Günl, Rangl – Holubec 2, Kupa 3, J. Motl 13/4, Bouček, V. Kovář, Trkovský 7, Zourek, Jonáš 3, Stach 1, Heřmanovský, P. Jahn, Kylíšek 1, Malý 1.  

Trenéři: Jan Landa, Roman Jelínek.

 TJ Sokol Nové Veselí: Šimovček, Studený – Veselý 1, Kocich 7/3, Halíček, Dodica 1, Bartůněk, Melichar 1, Bassomben 1, Parolly 1, Rubáč, Krčál 2, M. Štohanzl, Halla 2, Gregorovič, Ptáčník 6.  

Trenér: Peter Kostka.

 Rozhodčí: Jiří Opava, Pavel Válek. Sedmimetrové hody: 4/4 – 4/3. Vyloučení: 3 – 3. Diváci: 1 470. 

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -