Litoměřická nemocnice pro své zaměstnance usiluje o odměny za zvládnutí epidemie

0
293

Litoměřice – Podáním žádosti o poskytnutí dotace zareagovala v minulém týdnu Nemocnice Litoměřice, a.s. na dotační program Ministerstva zdravotnictví ČR s názvem „Dotační program na podporu mimořádného finančního ohodnocení zaměstnanců poskytovatelů lůžkové péče v souvislosti s epidemií COVID-19“. Nemocnice tímto krokem usiluje pro své zaměstnance o finance ze státního rozpočtu, které mají být odměnou za zvládnutí jarní vlny epidemie COVID-19.

„Jsme si vědomi mimořádného nasazení, které zaměstnanci naší nemocnice všech profesí prokázali v době pandemie. Proto jsme ani na chvíli s podáním žádosti neváhali,“ ujistil předseda představenstva Radek Lončák. Program, který ministerstvo vypsalo v prvním srpnovém týdnu, umožňuje nemocnici získat částku téměř 65 miliónů korun. „Ty budou v případě úspěšné žádosti vyplaceny formou mimořádných odměn, jejichž výše se bude odvíjet nejen od výše úvazku pracovníka, ale také podle hodin, které v období březen až květen 2020 skutečně odpracoval,“ objasnil podmínky ekonomický ředitel Vladimír Kestřánek a dodal, že s mimořádnými odměnami krytými touto dotací je samozřejmě počítáno jak pro zdravotnické, tak i nezdravotnické profese.

Základ pro výši odměny je 25 000 korun za 1 měsíc při úvazku 1,0 pro všechny zdravotnické pracovníky, pro ostatní zaměstnance je základ pro výši odměny 10 000 korun za 1 měsíc při úvazku 1,0. Vyplacená odměna z tohoto programu u každého zdravotnického pracovníka nesmí přesáhnout 75 000 Kč a u každého nezdravotnického pracovníka 30 000 Kč za uznatelné odpracované hodiny v období od 1. 3. 2020 do 31. 5. 2020.

Ministerstvo zdravotnictví České republiky by finanční prostředky mělo uvolnit na začátku října 2020 s tím, že zaměstnanců, kteří se v litoměřické nemocnici jakýmkoli způsobem podíleli na zvládnutí epidemie COVID-19, by měly být vyplaceny v nejbližším výplatním termínu po obdržení dotace.

Tisková zpráva.

Autor: Naďa Křečková

- Naši partneři -
Předchozí článekMalířka a grafička Šárka Coganová do Lovosic přiveze „Spojitosti“
Další článekKŘEŠICE: Setkání seniorů potěšilo novinkami v programu a malým dárkem pro všechny
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno