Pátek, 19 dubna, 2024
4.5 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko deklasovalo v domácím souboji Slavoj Žatec, Filip Frank zaznamenal hattrick

Litoměřicko deklasovalo v domácím souboji Slavoj Žatec, Filip Frank zaznamenal hattrick

Litoměřice – Vstup do nového ročníku Krajského přeboru dospělých nevyšel litoměřickým fotbalistům podle představ, když prohráli v Domoušicích. Tentokrát na svém hřišti přivítali Slavoj Žatec, který se po vysoké výhře nad Lovosicemi stal překvapivým lídrem soutěže.

Domácí se sice bleskově ujímají vedení, ale hostům se daří do přestávky srovnat krok. Druhý poločas přinesl gólovou smršť. Žatečtí chvílemi nevěděli kde jim hlava stojí a gólman Weisser musel lovit míč ze své sítě šestkrát, což asi čekal málokdo.  Hattrickem během druhé půle se blýskl Filip Frank. Litoměřicko se po této výhře posunulo na sedmou příčku.

Ve druhé minutě přihrává Flégl na pravé straně Zákravskému, ten se protahuje do vápna, kde jeho pokus sráží Levý na roh. V páté minutě potrestal Hynkovo zaváhání před vlastním pokutovým územím Šraga, jenž mu odebírá míč a přesnou střelou otevírá gólový účet tohoto duelu.

V šesté minutě odkopává Marič míč v přerušené hře a sudí Nešněra tasí žlutou kartu. V sedmé minutě se opírá do míče ve vápně z levé strany Hoferica, ale Grunert jeho ránu blokuje. V desáté minutě fauluje Hynek na středové čáře Mariče. V 11. minutě odvrací Hynek hlavou Fléglův centr z pravé strany. Ve 13. minutě si došel gólman Weisser pro dlouhý Grunertův nákop až těsně před hranici velkého vápna, kde je mu odpískána ruka, která zůstává bez potrestání kartou. V 15. minutě vytěsňuje Wiesser u své pravé tyče Šragovu parádní střelu z přímého kopu. V téže minutě přidržuje Hnát u pravé postranní čáry mezi střídačkami unikajícího Hassmana a vykoledoval si žlutou kartu.

V 16. minutě vysílá na pravé straně Novotný do zakončení Zákravského, jemuž je v souboji s vyběhnutým Weisserem odpískán útočný faul. V 18. minutě prolétl Pinkrův centr z levé strany pouze napříč pokutovým územím. Ve 20. minutě chytá V. Mikoláš nepovedený pokus P. Klince. Ve 21. minutě sbírá V. Mikoláš míč na hranici velkého vápna před dobíhajícím Hynkem. Ve 22. minutě zatahuje Hassman po levé straně míč so vápna, kde jej posouvá na střed P. Klincovi, který ustál souboj s V. Mikolášem a poté posílá míč do prázdné branky. Ve 25. minutě zastavuje Matějka nabídku P. Klince směřující do vápna. Ve 27. minutě neudržel Weisser u bližší tyče Šragovu střelu z přímého kopu z levé strany, ale složitou situaci řeší razantní Zmrhalův odkop. Ve 29. minutě svádí Hassman na levé straně běžecký souboj s Hnátem, ale následný pokus pouze prolétl napříč pokutovým územím.

Ve 31. minutě nevyvedla Weissera z klidu Maričova nepovedená střela zpoza šestnáctky. Ve 33. minutě vyráží Weisser Grunertovu nebezpečnou ránu z přímého kopu. Ve 35. minutě nachází Pinkr za obranu naběhnutého P. Klince, ale tomu se nedaří na hranici velkého vápna přehodit vyběhnutého V. Mikoláše. Ve 40. minutě přihrává Pinkr z pravé strany do vápna, jde V. Mikoláš sbírá míč před dobíhajícím P. Klincem. Ve 39. minutě posílá P. Klinec přihrávku za obranu, kde vyběhnutý V. Mikoláš odkopává před vápnem míč před dobíhajícím Hynkem. Ve 41. minutě hledá Flégl z levé strany u bližší tyče Zákravského, ale tomu se daří vybojovat pouze roh. Ve 42. minutě odvrací Hynek hlavou Zákravského centr z pravé strany. Ve 43. minutě je Šragovi v souboji s Hynkem u středového kruhu odpískán nedovolený zákrok. Ve 45. minutě centruje Novotný z pravé strany hodně vysoko nad branku. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1. Do druhých pětačtyřiceti minut nahrazuje Frank Hraničku.

Ve 46. minutě nabíjí Frank na levou stranu Šragovi, jehož nepovedená střela míjí vzdálenější tyč. Ve 48. minutě vybojoval P. Klinec na levé straně roh. Ve 49. minutě přiťukává na pravé straně Flégl míč do vápna Novotnému, ale ten pálí hodně vysoko nad branku. V 50. minutě odvrací Beneš u vzdálenější tyče hlavou v pádu na roh Zákravského centr z pravé strany. V téže minutě rozehrává Marič rohový kop z levé strany, míč propadává k Novotnému, jehož bomba trefuje do zad na brankové čáře operujícího Pinkra. V 52. minutě chytá V. Mikoláš Hassmanův slabý pokus z hranice velkého vápna. V 53. minutě neprocedil na pravé straně míč do vápna Pinkr. V 54. minutě vyboxoval Weisser Novotného centr z pravé strany. V 56. minutě střídá Skála Hnáta. V 57. minutě si V. Mikoláš pohlídal Pinkrovu propagační střelu z hranice velkého vápna. V 58. minutě se po souboji s Pinkrem zvedá u středového kruhu z trávníku těžce Matějka. V 59. minutě chytá Weisser slabou střelu  z levé strany. V 60. minutě míjí další Frankův pokus z levé strany vzdálenější šibenici.

V 61. minutě je Frankovi odpískán útočný faul a protestující Grunert vyfasoval žlutou kartu. V 62. minutě posouvá Marič míč na střed zcela volnému Frankovi, jenž si míč zatahuje do vápna a poté obstřeluje zcela bezmocného Weissera. V 65. minutě vrací ve vápně tísněný Frank míč Maričovi, který míří přesně k levé tyči, kam se Weisser vrhá zcela marně. V 66. minutě fauluje Beneš unikajícího Šragu a dostává žlutou kartu. V 68. minutě si u bližší tyče naskakuje na Šragův centr z levé strany Frank, ale usměrnit míč hlavou do sítě se mu nedaří. V 69. minutě sráží Uhlík nešťastně hlavou za záda vlastního gólmana Šragovu nepovedenou ránu. V téže minutě odstupuje smutný hrdina předchozího okamžiku Uhlík a na trávník vbíhá F. Klinec.

V 70. minutě nachází Flégl dlouhým pasem z pravé strany na straně opačné Grunerta, ale toho odzbrojuje F. Klinec. V 71. minutě rozehrává Marič rohocý kop z levé strany k bližší tyči, kde prodlužuje Frank jeho centr hlavou mimo vzdálenější tyč. V 73. minutě se sice probíjí do vápna Pinkr, ale tam míč sbírá V. Mikoláš. V 74. minutě přihrává Grunert z levé strany na střed Fléglovi, ten míč posouvá do vápna nabíhajícímu Frankovi, proti jehož přesné střele ke vzdálenější tyči neměl Weisser sebemenší šanci. V 77. minutě nahrazuje Vybíral P. Klince. V 79. minutě střídá Januška Novotného.

V 81. minutě se po levé straně podél koncové čáry protahuje až k bližší tyči Hassman, ale tam mu vystavuje stopku V. Mikoláš. V 82. minutě odstupuje Smékal a na trávník vbíhá Suchan. V 84. minutě je Hofericovi odpískána ruka, Marič rychle rozehrává přímý kop do rozhozené obrany na Franka, jenž střelou ke vzdálenější tyči završuje svůj hattrick. V 86. minutě tečuje Frank u bližší tyče Hanuškův centr z levé strany, ale Weisser je připraven a složitou situaci řeší na jedničku. V téže minutě pálí z dálky nepřesně Skála. V 87. minutě nahrazuje Škarda Pinkra. V 90. minutě prolétl Maričův centr z přímého kopu z levé strany ke vzdálenější tyči, kde jej usměrňuje za brankovou čáru Matějka a upravuje tak konečný výsledek na 7:1. Litoměřicku se tak daří odčinit porážku z úvodního kola.   

FK Litoměřicko A – FK Slavoj Žatec   7:1 (1:1)

Branky: 5. Šraga, 63. Frank, 65. M. Marič, 69. Uhlík (vlastní), 74. Frank, 84. Frank, 89. Matějka – 22. P. Klinec. Rozhodčí: Filip Nešněra – Lukáš Martínek, Martin Bahník. ŽK: 6. M. Marič, 15. Hnát, 61. Grunert – 67. Beneš. Diváci: 200.      

FK Litoměřicko A: V.Mikoláš – Hnát (56. Skála), Grunert, Matějka, Dura – Hranička (46. Frank), M. Marič, M. Novotný (79. Januška), Šraga, Flégl – Zákravský.  Trenéři: František Király, František Hnát.

FK Slavoj Žatec: Weisser – Beneš, Pinkr (87. Škarda), Zmrhal, Uhlík (69. F. Klinec) – Smékal (82. Suchan), Hynek, Hoferica,, Levý – Hassman, P. Klinec (77. Vybíral).  Trenér: Pavel Koutenský.   

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -