Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůKulturaKinoFilmové novinky: Krajina ve stínu / LITOKAPS online

Filmové novinky: Krajina ve stínu / LITOKAPS online

Český snímek Krajina ve stínu je novým filmem režiséra Bohdana Slámy (Venkovský učitel, Bába z ledu), který tentokrát svou pozornost obrátil do minulosti. Krajina ve stínu je historickou kronikou lidí z malé vesnice v pohraničí sahající od třicátých do padesátých let, čímž poněkud připomíná slavný snímek Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci z roku 1968. „Zajímá nás, jak malý člověk obstojí uprostřed dějin, které se přes něj valí. Musíme si klást otázku, jak bychom se v podobných situacích zachovali my sami,“ říká režisér Bohdan Sláma. Ve filmu Krajina ve stínu hrají Magdalena Borová, Bára Poláková, Stanislav Majer, Zuzana Kronerová, Petra Špalková, Csongor Cassai, Cyril Drozda a Marek Taclík. Premiéra v kině je 10. září.

Krajina ve stínu režiséra Bohdana Slámy jde do kin již 10. září.

Autor článku: Václav Limberk

Vystudoval obor Teorie a dějiny dramatických umění na Univerzitě Palackého v Olomouci. Dělá recepčního v Národním divadle Praha. Píše filmové novinky pro Filmserver.cz.

Milí čtenáři,
pokud patříte k lidem, kterým od dubna 2020 chybí tištěná podoba měsíčníku LITOKAPS, který pravidelně přinášel novinky, tipy a zajímavosti z kulturního, sportovního a společenského dění na Litoměřicku, stejně jako rozhovory se zajímavými osobnostmi, pak vězte, že přestože se nám z finančních důvodů po nástupu koronavirové krize zatím nepodařilo vydávání LITOKAPSu obnovit, pokusíme totožný obsah v menší míře publikovat zde na Litoměřicku24. V brzké době by měl tento zpravodajský sever obsahovat rovněž kalendář kulturních, sportovních a společenských akcí v regionu. Pokud nás v našem úsilí chcete podpořit, inzerujte zde na webu. Garantujeme min. 40.000 zobrazení bannerů měsíčně již za 2.000 Kč.

- Naši partneři -
Lukáš Fíla
Lukáš Fíla
Grafik, televizní střihač a novinář z Litoměřic. Jeho hlavní pracovní náplní je editace videí pro zpravodajství Regionální televize a veškeré grafické a postprodukční práce. Je webmastrem Litoměřicka24 a šéfredaktorem Litokapsu (momentálně pouze v elektronické podobě).
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -