Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůKulturaFestivalyDo Litoměřic míří „Žhavé struny Jaroslava Svěceného,“ vstupenky ještě jsou

Do Litoměřic míří „Žhavé struny Jaroslava Svěceného,“ vstupenky ještě jsou

Litoměřice – Měly být v březnu, ale koronavirus je posunul až na začátek září. O to teď budou „Žhavé struny Jaroslava Svěceného“ hezčí. Festival houslového mistra a jednoho z nejznámějších a nejslavnějších českých houslistů Jaroslava Svěceného Vám v Litoměřicích nabídne hned tři umělecké zážitky za jediný víkend.

Vstupenky na všechny tři večery jsou stále k mání, takže neváhejte! Festival startuje už tento pátek 4. září v 19 hodin v Divadle Karla Hynka Máchy mimořádným koncertním galavečerem s divadelními prvky nazvaném Na Vivaldiho!

Zazní slavné i méně známé skladby tohoto barokního génia na slavné italské housle z konce 17. a začátku 18. století. Tento večer bude mimořádný v tom, že si podá hudba ruku s herectvím. Představí se Jaroslav Svěcený v roli Antonia Vivaldiho, herečka Zdeňka Žádníková Volencová v roli Anny Giro a Camilly Vivaldi a Collegium Jaroslava Svěceného jako hudební doprovod.

Festival bude pokračovat v sobotu 5. září v 19 hodin koncertem v Hradním sále Kulturního a konferenčního centra. Ponese se ve znamení argentinského tanga. Obsahem tohoto originálního večera bude emotivní hudba Astora Piazzolly, tvůrce stylu „tango nuevo“ a jeho pokračovatelů. Spolu s Jaroslavem Svěceným vystoupí Ladislav Horák, zástupce ředitele Pražské konzervatoře, který představuje absolutní špičku současné akordeonové školy a další hosté.

Třetí a závěrečný koncert Cigánski Diabli a Jaroslav Svěcený se uskuteční v neděli 6. září v 19 hodin ve velkém sále Kulturního a konferenčního centra. Tento originální česko – slovenský projekt dává nový směr klasickým skladbám i cikánským melodiím. Orchestr Cigánski Diabli, v zahraničí známý jako Gypsy Devils, koncertoval na pěti kontinentech a ve třiceti pěti zemích světa. Je nositelem mnoha světových ocenění. „Každý, kdo navštíví festival Žhavé struny, prožije jedinečný emotivní zážitek,“ uvedla Věra Kmoníčková, ředitelka Městských kulturních zařízení, která jsou pořadatelem akce.

Lístky na festival vybírejte a kupujte z pohodlí domova – ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -