Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůSportFotbalDěčín dostal v Bezděkově lekci v proměňování šancí

Děčín dostal v Bezděkově lekci v proměňování šancí

ROUDNICE N.L. / Bezděkov – Ve druhém kole krajské 1. B třídy dospělých na sebe narazily týmy SK Bezděkov, který v minulém kole nastřílel pět branek Chlumci a Junior Děčín, který se v Unčíně trefil pouze jednou. A právě proměňování akcí bylo i v tomto utkání rozhodující. Devadesát přihlížejících diváků si přišlo na své. Hrál se pěkný fotbal s mnoha šancemi, při kterých museli brankáři ukázat své umění.

Hosté se snažili kombinovat, tlačili na branku domácích, vytvořili si i několik velmi slibných šancí včetně dvou jasných gólovek, nedokázali ale domácího gólmana překonat. Naopak Bezděkov využil každého drobného zaváhání obrany hostů a už v 9. minutě Matěj Hlavsa otevřel skóre. Hosté rozhodně nesložili zbraně a stále měli více ze hry. Až do 43. minuty, kdy po nedorozumnění obrany s gólmanem zvýšil Půčala na 2:0 a s tímto stavem se šlo do šaten.

Po přestávce začali hostě z Děčína ještě více napadat rozehru domácích již u jejich šestnáctky. Situace pak museli často řešit dlouhými nepřesnými odkopy. Opět se ale ukázal rozdíl mezi domácími, kteří za dvě kola nastříleli deset branek a hosty, kteří se trefili pouze třikrát. Ti sice stále útočili, ale domáci trpělivě čekali na šanci, která přišla v 70. minutě po rychlém přenesení hry dlouhým pasem na Peška a ten se nemýlil. Když pak Půčala přidal svou druhou nedělní branku, zdálo se, že je o utkání rozhodnuto. Hosté se ale nechtěli vzdát a po několika slibných akcích si vynutili penaltu, kterou Očipka s přehledem proměnil. Za necelou minutu ale opět udeřili domácí a podruhé se do listiny střelců zapsal Pešek, když zvýšil na 5:1. Peter Očipka pak již jen upravil skóre na 2:5 z pohledu hostí z Děčína.

V příštím kole zajíždí Bezděkov do Mojžíře, který přehrál další dva týmy z litoměřického okresu. V prvním kole si poradil s Pokraticemi 5:1 a ve druhém pak nedal šanci Českým Kopistům a zvítězil 3:0.

SK BEZDĚKOV z.s. – TJ Union Děčín – spolek 5:2 (2:0)
STŘELCI: 9. Hlavsa Matěj, 43. Půčala Lukáš, 70. Pešek Dominik, 73. Půčala Lukáš, 78. Pešek Dominik – 77. Očipka Peter (pen.), 80. Očipka Peter

- Naši partneři -
Jan Dostal
Jan Dostal
Zastupitel Litoměřic, člen představenstva OHK Litoměřice, obchodní ředitel Beneš Energo, s.r.o.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -