Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceKROKUDY čtvrtmaraton letos slaví jubileum

KROKUDY čtvrtmaraton letos slaví jubileum

Litoměřice – Střelecký ostrov v Litoměřicích je v neustálém obležení sportovců. Potvrzení této pravdy se opět nezadržitelně blíží. V sobotu 5. září 2020 se zde uskuteční jubilejní 5. ročník KROKUDY čtvrtmaratonu, jehož popularita neustále stoupá.

Po úspěchu předchozích ročníků se dá i v tomto roce opět očekávat vysoká účast. Trať je opravdu nenáročná. Běží se podle Labe v okolí královského města Litoměřice. Každý účastník závodu si odnese pamětní list a ti nejlepší i hodnotné ceny.

Kategorie: muži, ženy, děti do 4. let, děti 5 až 9 let, mládež 10 až 14 let. 

Datum a místo konání: sobota 5. září 2020 – 14.00 hodin, Litoměřice – Střelecký ostrov. 

Registrace: na https://irontime.cz/prihlaska1710/,  nebo na místě od 12.00 do 13.30 hodin.

 Startovné: děti a mládež při on-line registraci – 30 korun, hlavní závod při on-line registraci 140 korun, na místě – 190 korun. 

Trať: Start i cíl jsou u altánu na Střeleckém ostrově. 

Hlavní závod: 10 600 metrů – téměř rovina, po cyklostezce z litoměřického Střeleckého ostrova směrem na Třeboutice. Za jezem bude čekat občerstvovací stanice pro doplnění energie a návrat zpět do Litoměřic až k soutoku Labe a Ohře pod Tyršův most. Zde se poběží dvě kolečka a pak se už nabere kurz do cíle na Střelecký ostrov. 

Děti: 800 metrů – kolečko kolem ostrova. Všichni se mohou těšit na odměnu a na ty nejlepší čekají medaile a poháry. 

Mládež: 1 600 metrů – dva okruhy kolem Střeleckého ostrova.

Ceny: Každý z účastníků si odnese pamětní list a ti nejrychlejší i hodnotné ceny. 

Program: 

12.00 – 13.30 hodin: prezentace

14.00 hodin: start dětských závodů

14.30 hodin: start závodů mládeže

15.00 hodin: ukončení registrace dospělých

15.15 hodin: vyhlášení výsledků dětí, mládeže

15.45 hodin: start závodu dospělých

17.30 hodin: vyhlášení výsledků dospělých 

Více informací: na krokudyrun.cz, nebo na facebooku. Zajímavostí a milým překvapením je i letos to, že prvních padesát on-line registrací čtenářů Knihovny Karla Hynka Máchy v Litoměřicích, která je partnerem i letošního ročníku, má startovné za polovinu.

Ale i letos zde platí, že nejen sportem živ je člověk, a tak se během celého odpoledne mohou závodníci i diváci těšit na hudební program o který se postarají DJ FEFE (Basscoffee, N.O.H.A). Znovu nebude chybět akce První pomoc zážitkem, při které si mohou zájemci během celého odpoledne se ZDrSEM vyzkoušet první pomoc v různých simulacích, a budou mít možnost vyzkoušet si život zachraňující dovednosti na vlastní kůži.

Po celou dobu akce bude připraven velký výběr občerstvení, a to nejen u základny, kterou je start a cíl současně. Za jezem u Třeboutic bude k dispozici občerstvovací stanice pro doplnění potřebné energie na druhou půlku závodu. Zázemí poskytne nejen Hospůdka u Letního kina, ale těšit se lze i na občerstvení od partnerů akce a dalších.

Litoměřický Střelecký ostrov žije naplno po celý rok. Chodí sem prostě všichni, ať už sportovat nebo vysedávat v trávě a relaxovat. Pro děti je zde super hřiště s prolézačkami, nebo posilovna pod širým nebem. Koho baví zkoušet nové věci, ten si může vyzkoušet slackline. Jedná se o hru na provazochodce. Projít se můžete mezi stromy a při tom vyzkoušet vnitřní rovnováhu. Připravena jsou i mnohá další překvapení. Všichni jsou srdečně zváni. 

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -