Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka. Předposlední prázdninová sobota a neděle nabídne pro každého něco. V plánu  je jeden jarmark, koncerty a hned několik zajímavých akcí pro děti. Doma se zaručeně nikdo nudit nemusí.

Na zámku v Ploskovicích pořádají v sobotu 22. srpna rok od roku oblíbenější Makové slavnosti. Oslava máku a produktů z něj Vám nabídne bohatý program na celý den. V plánu jsou tvořivé dílničky, stánky s makovými dobrotami, řemesla i divadelní představení. Akce startuje v 10 hodin dopoledne.

V Žitenicích bude v sobotu probíhat Výstava zvířat pro chovatele i rodiny s dětmi. Pořádá ji místní základní organizace chovatelů, která tak chce upozornit na svoji činnost. Vystaveni budou jako obvykle králíci, drůbež, holubi, okrasné ptactvo i morčata. Výstava bude probíhat na výstavišti U Tří lip od 8 do 17 hodin. Zatímco chovatelé si mohou zakoupit zvířata do vlastních chovů nebo chovatelské potřeby, děti zabaví skákací hrad, králičí hop, malování na obličej a další překvapení.

V Roudnici bude v sobotu vystupovat Lenka Dusilová. Cenami ověnčená zpěvačka s nezaměnitelným hlasem bude zpívat a hrát v areálu zámku od 19 hodin. V ceně vstupenky (200,- Kč) je i promítání filmu 3Bobule, které proběhne bezprostředně po koncertu.

V Lounkách si v sobotu na své přijdou milovníci piva a zábavy pod širým nebem. Obec Chodouny totiž připravila „Slavnosti chmele.“ Startují na návsi v Lounkách a nabídnou program pro děti i dospělé. Těšit se můžete třeba na živou hudbu v podání kapely Hrajeto, soutěž v ručním česání chmele nebo na výstavu historických traktorů. Slavnosti chmele začínají ve 14 hodin.

V Býčkovicích na fotbalovém hřišti bude v sobotu probíhat „Kotlíkovej fesťáček.“ Festival pro ty, kteří mají rádi dobré jídlo a skvělou zábavu začíná ve 14 hodin, v 18 hodin budou soutěžní týmy servírovat své dobroty porotě. Na vítěze čekají krásné věcné ceny.

V neděli se vypravte do parku Václava Havla na festival jógy – „Litoměřické ÓM.“ Akce nabídne lekce jógy pro začátečníky i pokročilé. Dorazit mohou i ti, kteří jógu dosud nikdy necvičili. Podložky na cvičení s sebou! Vstup se platí pouze na lekce jógy, zbylý program je bezplatný. Můžete si užít třeba tvoření nebo chutné a zdravé občerstvení.

V Hrobcích můžete v neděli odpoledne potkat pohádkové postavy. Akce nazvaná „Z pohádky do pohádky“ začíná ve 14 hodin na fotbalovém hřišti. Na děti a rodiče budou čekat zábavná stanoviště,  hry a soutěže a také (v případě hezkého počasí) pěna od hasičů.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -