Úterý, 16 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMilovníky vína čekají dvě poslední vinařské akce léta a první burčák

Milovníky vína čekají dvě poslední vinařské akce léta a první burčák

Litoměřicko – Po Litoměřickém hroznu čekají milovníky vína dvě poslední akce letošních prázdnin. O nadcházejícím víkendu 21. a 22. srpna je to Ochutnávka vín z okolí na zámku Skalka u Vlastislavi. O týden později, 29. srpna je to oblíbená akce Otevřené sklepy Českého středohoří.

První jmenovaná akce nabídne vína malovinařů z blízkého okolí Vlastislavi. Budou zde vinaři z Třebenic, Března, Medvědic, ale i ze Žernosek nebo Řehlovic. V pátek 21.8. bude na místě menší počet vinařů, v plném počtu dorazí v sobotu. Už od pátku ale bude na zámku první letošní burčák.

V první den akce také zahraje kapela Šavlozubý ponožky a trio na ukulele a kytaru. V pátek bude nádvoří zámku otevřeno od 17 do 22 hodin. V sobotu od 11 do 22 hodin, zúčastní se pět vinařů, zahraje kapela Bonus, součástí akce je také letní obecní slavnost. Na zámku bude nafukovací dětský hrad a ve večerních hodinách ohnivá show.

Poslední prázdninový víkend, 29. srpna se uskuteční čtvrtý ročník oblíbené akce Otevřené sklepy Českého středohoří. Vínomilce zavede k vinařům v Litoměřicích, Žalhosticích, Velkých a Malých Žernosekách a Třebívlicích.

Součástí akce, která se uskuteční od 9 do 20 hodin, budou opět dva vínobusy, které milovníky vína svezou na trase Litoměřice – Velké Žernoseky a Malé Žernoseky – Třebívlice se zastávkou na vlakovém nádraží v Lovosicích.

Do vínové dopravy je tradičně zahrnutý i žernosecký přívoz. Do Otevřených sklepů je zapojeno osm vinařství.

Podrobné informace k akcím najdete na peknavinazcech.cz a na 777185788.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -