Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLovosice prohrály v Dobroměřicích, hattrickem je sestřelil Ondřej Matyáš

Lovosice prohrály v Dobroměřicích, hattrickem je sestřelil Ondřej Matyáš

Dobroměřice – Začátek školního roku pomalu ťuká na dveře a stejně rychle se blíží start všech fotbalových soutěží. Příprava frčí na plné obrátky a narůstá počet odehraných přípravných zápasů, které trenérům usnadňují výběr ideální sestavy pro následující soutěžní ročník. 

Třetí přípravný zápas za sebou mají Lovosice, jenž se v sobotu 8. srpna 2020 představily na stadionu účastníka 1. A třídy dospělých Ústeckého kraje, jímž je FK Dobroměřice.

Domácí se po necelé čtvrthodině ujímají vedení, ale další branky jsou k vidění až po přestávce a všechny v lovosické síti. Dobroměřičtí zatím ještě nenastoupili kompletní, když chyběli Bránický, Lazarik a Němec.

Mužstvo si od trenéra Davida Holečka vysloužilo pochvalu, za to jak jeho svěřenci v těchto vedrech hrají a pracují v tréninku. Myslím, že toto vše se projevilo i v tomto zápase, kdy spolehlivě fungující obrana soupeře do žádné vážnější šance nepustila a výsledkem je třetí zápas v řadě bez inkasovaného gólu. Nelze vyzdvihnout  jednotlivce, protože je to zásluha celého týmu.

Vstup do dopoledního zápasu, kdy rtuť teploměru atakovala čtyřicítku a dokonce se přes ni přehoupla, vychází mnohem lépe domácím, kteří týden před tímto duelem vyhráli Memoriál Petra Kořána v Křešicích.

Ve 12. minutě centruje Myšák a čarostřelci O. Matyášovi stačí šikovně nastavit nohu, což se mu daří na výtečnou. Hosté sice zkoušeli zahrozit z několika přímých a rohových kopů, ale jejich zakončení postrádala přesnost. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1. Dobroměřickým vychází i vstup do druhé půle. V 52. minutě je ve vápně nedovoleně zastaven probíjející se Myšák a hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop. Míč si staví Maliňák, který nedává Kyselovi sebemenší šanci. V 77. minutě posílá parádní centr před lovosickou branku Plachý, kde se O. Matyáš ukázkově zavěšuje do vzduchu a hlavou usměrňuje míč mezi tři tyče. Domácí svého soupeře do žádné nebezpečné příležitosti nepouštějí, ale sami i nadále útočí. V 84. minutě se na scénu vrací hrdina tohoto duelu O. Matyáš, jenž završuje svůj hattrick a uzavírá výsledek na konečných 4:0.

Kvality soupeře ocenil i trenér ASK Lovosice Roman Podrazil, který potvrdil, že FK Dobroměřice je kvalitní tým, který by se určitě neztratil ani v krajském přeboru.      


FK Dobroměřice – ASK Lovosice A   4:0 (1:0)

Branky: 12. O. Matyáš, 52. Maliňák (pen.), 77. O. Matyáš, 84. O. Matyáš. 

FK Dobroměřice: Bouček – Pergl, Reh, Vild, Kočka – Köchrt, Maliňák, Hanzlíček, Myšák – O. Matyáš, Votruba.Střídající: Pechar, Mistoler, Rus, Hrušovský, Plachý.  Trenéři: David Holeček, Josef Plachý. 

FK ASK Lovosice A: Kysela – Král (46. Baborák), Bělík, Hušek, Zimák (60. Chládek) – Hlavica (60. Zuch), Lenrt, Stejskal, Krejčí – Červenka (46. Neruda), Černohorský (30. Espinosa).  Trenéři: Roman Podrazil, Jan Janda. 

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Podrobnosti (a více článků) najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -